Nieuwe paden effenen in onderzoek naar natuurlijke geneeskunde

Heel investeert sterk in onderzoek naar natuurlijke, bioregulerende geneesmiddelen. We zijn dan ook erg toegewijd aan preklinisch en klinisch wetenschappelijk onderzoek. 

Bovendien zijn we ook pioniers in de manier waarop we te werk gaan. Door het gebruik van de modernste technologieën en methoden leggen we de lat steeds hoger voor onderzoek naar natuurlijke geneesmiddelen.

Het wetenschappelijk onderzoek bij Heel is even veelzijdig als onze geneesmiddelen en draagt bij tot een open geest. Door buiten het kader te denken hebben we de kracht om voortdurend nieuwe paden te effenen, en kunnen we samenwerken met andere vakgebieden. Deze inter- en multidisciplinaire onderzoeksomgeving bevordert constructieve discussies en helpt de opmars van de moderne natuurlijke geneeskunde.

De methoden en technologie die Heel hanteert, vormen ook mijlpalen in de natuurlijke geneeskunde. We volgen een strikte evidence-based benadering in overeenstemming met de hoogste, internationale wetenschappelijke normen. Heel werkt samen met laboratoria en universiteiten over de hele wereld en is actief op verschillende onderzoeksdomeinen tegelijk. Met de steun van ons medisch-wetenschappelijk netwerk worden onze bevindingen gepubliceerd in gerenommeerde medische vakbladen.

Heel probeert steeds nieuwe inzichten te krijgen in de werking van natuurlijke geneeskunde. Tegelijk bouwen we aan de bewijsgrond om de doeltreffendheid , veiligheid en klinische relevantie van onze natuurlijke, bioregulerende geneesmiddelen aan te tonen. Dat doen we op basis van objectieve wetenschappelijke feiten afkomstig uit preklinisch en klinisch onderzoek.

Klinisch onderzoek

Kern van ons onderzoeksprogramma

Wetenschappelijke studies worden uitgevoerd om de werkzaamheid en veiligheid van Heel-geneesmiddelen aan te tonen.

In samenwerking met internationale onderzoekspartners ontwerpen en voeren onze onderzoeksteams gerandomiseerde, gecontroleerde en geblindeerde klinische studies (RCT’s) uit. Klinische studies bij Heel worden uitgevoerd in strikte overeenstemming volgens wereldwijde toegepaste ethische en wetenschappelijke onderzoeksnormen.

We betrekken onafhankelijke medische en wetenschappelijke experts bij het ontwikkelen van studieontwerpen en het interpreteren van de resultaten.

De studies worden gepubliceerd in erkende peer-reviewed medische tijdschriften. Ze worden wetenschappelijk erkend als een bevestiging van de werkzaamheid en doeltreffendheid van onze geneesmiddelen en zijn opgenomen in verschillende medische guidelines

Prelinisch onderzoek

Inzicht in biologische effecten

Preklinisch onderzoek wordt gebruikt om de biologische effecten van Heel-geneesmiddelen te onderzoeken.

Omdat Heel-geneesmiddelen combinaties zijn van actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong die ontworpen zijn om op meerdere targets in te werken, zijn hun werkingsmechanismen veel ruimer dan die van synthetische geneesmiddelen.

Wij maken gebruik van moderne technologieën - onder andere ook transcriptomics - om de biologische activiteit te onderzoeken. Dit is een uitgelezen methode om de effecten van onze multi-target geneesmiddelen te onderzoeken.

Onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van internationaal gestandaardiseerde technologieplatforms verschaft inzicht in de biologische eigenschappen van onze geneesmiddelen vanuit het perspectief van de Systeembiologie. Onafhankelijke internationale onderzoekslaboratoria hebben significante resultaten gerapporteerd door gebruik te maken van deze moderne laboratoriummethoden. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd op wetenschappelijke conferenties, waar ze veel belangstelling hebben, en worden gepubliceerd in gerespecteerde peer reviewed wetenschappelijke tijdschriften.


Word klinisch onderzoeker en word erkend voor een klinische casestudy!

Heel GmbH is van mening dat uitmuntend klinisch werk en onderzoek erkenning verdienen. Daarom heeft Heel de jaarlijkse Hans-Heinrich Reckeweg Clinical Case Award in het leven geroepen.

De prijzen

De Hans-Heinrich Reckeweg Clinical Case Award wordt uitgereikt voor een uitmuntende casus, als erkenning voor het belang van het bevorderen van klinisch onderzoek in de praktijk. De prijs bestaat uit een hoofdprijs van € 10.000 en een tweede prijs van € 5.000. Met deze prijzen moedigt Heel klinische onderzoekers aan om hun casusrapporten in het publieke domein te publiceren (bijvoorbeeld in een peer-reviewed medisch tijdschrift of op een wetenschappelijke klinische gemeenschapswebsite).

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt in Baden-Baden, Duitsland.

Hans-Heinrich Reckeweg Clinical Case Award

Medisch-wetenschappelijk netwerk

Bij Heel geloven we in de kracht van samenwerken om de medische wetenschap te bevorderen. Samen bereik je altijd meer dan alleen. Daarom werken we samen met een sterk netwerk van wereldwijde partners: met universiteiten en academische ziekenhuizen, met onderzoeksinstellingen, en met medische verenigingen.

Samen voeren we uitgebreide programma's voor preklinisch en klinisch onderzoek, wisselen we informatie uit tijdens adviesraden of expertenpanels, en verspreiden we nieuwe inzichten op medische congressen en symposia. We weten dat er een groeiende internationale gemeenschap is van artsen, dierenartsen en apothekers die meer willen weten over natuurlijke geneeskunde. Onder andere daarom ondersteunen wij permanente medische scholing, bijvoorbeeld via onafhankelijke vormingsprogramma's voor professionals in de gezondheidszorg.